Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τη τρόικα (Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, Ε.Κ.Τ), σχεδίασε ένα προϋπολογισμό με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 6 δις ευρώ. Αύξηση η οποία στοχοποιεί επί της ουσίας τις μικρές επιχειρήσεις , τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Με τις νέες αυξήσεις στον Φ.Π.Α, με τους συνεχείς φόρους στις επιχειρήσεις και με την ταυτόχρονη μείωση των μισθών οδηγούμαστε σε συνεχή ύφεση. Από ότι φαίνεται όμως, δεν είναι πολιτική που έχει λάθος κατεύθυνση. Γνωρίζουν πολύ καλά τι πράττουν και με ποιο τρόπο. Αφού λοιπόν, στόχος είναι η περαιτέρω ύφεση και ο εξορθολογισμός των μισθών από 526 εώς 800 ευρώ τ’ ανώτερο (σταδιακά), για ποια ανάπτυξη συζητάμε και τι ζητάμε;
Από το ¨υπάρχουν λεφτά¨ και από το θ’ εισπραχτούν 31 δις ευρώ από ανείσπρακτους φόρους, φτάσαμε στο σημείο στο παρά πέντε να αποσύρεται διάταξη - διαγραφή 24 δις ευρώ ανείσπρακτων φόρων.
Συντελείτε μια αδικία κατ’ εξακολούθηση, ενώ αντίθετα για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομήχανων, τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και τις αμοιβές των Βουλευτών από τις διάφορες επιτροπές δεν γνωρίζει κανείς τι έχει γίνει και αν έχουν επιβληθεί περικοπές. Ενημέρωση για τα προαναφερθέντα από Τα Μ.Μ.Ε (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) και δη από τη τηλεόραση δεν υπάρχει. ¨Σερβίρουν¨ ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν.
Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ δηλώνει την αντίθεση του στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε.
Οι μειώσεις μισθών εκτός του ότι θα μειώσουν τη παραγωγικότητα δεν μπορούν να εφαρμοστούν στη παρούσα φάση. Φοβούμαστε ότι θα ξεσπάσουν κοινωνικές αναταραχές άνευ προηγουμένου.
Δεν κινδυνολογούμε, απλώς βλέπουμε την πραγματικότητα. Δεν γίνεται τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης να αυξάνονται και οι μισθοί να μειώνονται.
Επίσης, θεωρούμε προκλητικές τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Από το περιβόητο ¨τα φάγαμε όλοι μαζί¨, ο κ. Πάγκαλος έφτασε να δηλώνει ότι τα 500 και 1000 ευρώ αμοιβή δίδονται αδίκως.
Και ερωτούμε, τα χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν οι αιρετοί άρχοντες μας δίδονται δικαίως;
Όταν η χώρα έχει φτάσει σ’ αυτή τη τραγική κατάσταση, Ποιοι έπαιρναν τις αποφάσεις ;
O λαός; Τα συνδικάτα; Ερωτήσεις που οι απαντήσεις είναι ευνόητες και χιλιοειπωμένες. Παρόλα αυτά το ¨μάρμαρο¨ και πάλι θα το πληρώσουν οι πιο αδύναμοι.
Ολοκληρώνοντας, καλούμε τη ΓΣΕΒΕΕ να λάβει τις απαραίτητες αγωνιστικές πρωτοβουλίες όπως στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου να αποκρουστούν και άλλα επώδυνα μέτρα.
Όλοι μαζί! Μπορούμε !
Οι Καιροί Δεν Μας Επιτρέπουν Να Μείνουμε Αμέτοχοι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Κωνσταντέλλος
Ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Χούντας